top of page
air-beach-cliff-1060492.jpg

NÄIN

TOIMIMME

Karbonautti on suomalainen päästövähennysten välittäjä​, jonka tavoitteena on tarjota tehokas ja mutkaton tapa kompensoida hiilijalanjälki.
 
Meidän kauttamme yksityishenkilöt ja yritykset voivat tukea kestävän kehityksen mukaisia hankkeita kehitysmaissa ja tuottaa sertifioituja päästövähennyksiä.
 

Ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on suuri haaste, jonka ratkaisemisella on kiire. Vastuuta ei voi siirtää hallituksille, yrityksille, järjestöille, tiedemiehille, isommille maille, kehitysmaille tai ylipäänsä "niille muille". Muutos lähtee omista teoista.

 

Kannustamme perehtymään aiheeseen, vaikka tiedämme sen olevan monimutkainen. Haastamme jokaisen tekemään jotain konkreettista heti, kulkemaan työmatkat pyörällä, vaihtamaan kaukomatkan lähilomaan, jättämään turha krääsä kauppaan.

 

Vaikka yksittäisen ihmisen tekojen merkitys voi tuntua rajalliselta, me uskomme esimerkin voimaan. Ja on turha kuvitella väkiluvultaan suurten kehittyvien maiden muuttavan käyttäytymistään, ellemme me eurooppalaiset näytä tietä.

 

Kulutustottumusten muuttaminen voi kuitenkin ottaa aikansa, ja harva meistä on valmis luopumaan intohimoistaan kuten harrastuksistaan, vaikka ne ilmakehää kuormittaisivatkin. Siksi kehotammekin vähentämään mitä pystyt ja kompensoimaan, mitä et pysty.

 

Siihen me haluamme tarjota mahdollisimman mutkattoman tavan.

 

Etsi elämäntilanteeseesi sopiva paketti, itselle tai lahjaksi. Vaikutat konkreettisesti ja saat sertifikaatin lisäksi hyvän mielen.

 

Karbonautti™ on Kanvas Digital Oy:n (Y-tunnus 2874930-4) tavaramerkki. Olemme kaupallinen päästövähennysten välittäjä.

3168625_5343.jpg
VAPAAEHTOINEN
PÄÄSTÖKOMPENSOINTI

Kun kompensoit kauttamme CO2-tonnin, me sitoudumme hankkimaan vastaavan määrän Kioton ilmastosopimuksen määrittelemiä CER-yksiköitä (Certified Emission Reductions) kehittyvään maahan kohdistuvasta päästövähennyshankkeesta.

 

Karbonautti hyväksyy tukikohteiksi vain Gold Standard -sertifioituja hankkeita. Gold Standard on WWF:n ja muiden kansalaisjärjestöjen sertifikaatti, joka ottaa huomioon projektien sosiaalisen paikallisen vaikuttavuuden ja asettaa erityisen tiukat vaatimukset päästövähennysten todentamiselle.

TUKEMIAMME PROJEKTEJA
alternative-energy-building-clouds-35603
Gold standard -aurinkovoimaa Intiaan
Intia

Projektissa tuotetaan sähköverkkoon puhdasta energiaa korvaamaan fosiillisia polttoaineita käyttävien voimaloiden tuotantoa. Hanke myös tarjoaa paikallisille toimittajille liiketoimintamahdollisuuksia ja tätä kautta hyvinvointia koko seudulle. Lisätietoa projektista

Gold Standard
alternative-alternative-energy-blades-69
Gold Standard -tuuli-voimahanke Intiassa
Intia

Projektissa tuotetaan sähköverkkoon puhdasta energiaa korvaamaan fosiillisia polttoaineita käyttävien voimaloiden tuotantoa. Hanke myös osaltaan vähentää köyhyyttä tarjoamalla paikallisväestölle työllistymismahdollisuuksia. Lisätietoa projektista

Gold Standard
chemical-construction-decay-416348.jpg
Godawari Power and Ispat Ltd -projekti
Intia

Projektissa tuotetaan sähköä terästehtaaseen hyödyntämällä läheisen tuotantolaitoksen hukkalämpöä. Lisätietoa projektista

business-clouds-factory-208649.jpg
SHYAM DRI WHR CPP -projekti
Intia

Projektissa parannetaan metallinjalostamon ja energiatehokkuutta tuottamalla prosessin hukkalämmöstä sähköä. Lisätietoa projektista

current-dawn-dusk-46169.jpg
Luni–III & Luni–II vesivoimaprojekti
Intia

Projektissa tuotetaan puhdasta energiaa optimoimalla vesivoiman käyttöä alueen kasvavaan energiantarpeeseen. Lisätietoa projektista

TIIMI
27973135_1797770053609193_31139267364158
Janne Haila
Karbonautti

Intohimona ja ilmastopaheena ratsastus. Viimeisin ilmastotekoni oli sähkösopimuksen vaihtaminen ilmastoneutraaliksi.

 

29340239_10155550545558565_7466934509636
Samu Saastamoinen
Karbonautti

Intohimona ja ilmastopaheena telemarkhiihto. Viimeisimmät ilmasto-tekoni ovat lataushybridiauton hankinta sekä taloyhtiömme lämmityksen vaihtaminen kaukolämmöstä maalämpöön.

bottom of page