top of page
adult-agriculture-alone-277013.jpg

FAQ

 • Esimerkeissä puhutaan eri elämäntyylien tuottamista päästötonneista. Miten ne on laskettu?
  Olemme käyttäneet lähteinä mm. Sitran elämäntapatestiä ja myclimate.org-sivustoa. Toiset lähteet ja laskurit saattavat tuottaa hieman erilaisia arvoja. Kaikki esimerkit ovat laskennallisia keskiarvoja eivätkä voi täsmällisesti kuvata yksittäisen ihmisen todellisia päästöjä. Yksi asia on varma: mitä enemmän kompensoit, sen parempi.
 • Jos päästöistä selviää maksamalla kohtuullisen summan rahaa, voimmeko jatkaa kulutusjuhlaa?"
  Emme. Pidemmällä tähtäimellä jokaisen kannattaa tehdä ratkaisuja, jotka vähentävät omia päästöjä.
 • Jos ostan useita yksikköjä samaa tuotetta, miten saan joka sertifikaattiin eri nimen?"
  Sinun pitää ostaa tuotteet yksitellen, eli valitse tuote, syötä sertifikaatin saajan nimi ja siirrä tuote ostoskoriin. Sen jälkeen palaa valitsemaan tuote uudelleen, jolloin voit syöttää toisen nimen.
 • Miksi teillä ei ole päästölaskuria?
  Teemme yhteistyötä yritysten kanssa, joille teemme tarkkaan rajattuun käyttötilanteeseen sopivia laskureita. Yleiseen oman hiilijalanjäljen arviointiin löytyy jo niin monipuolisia ja hyviä laskureita, että emme ole katsoneet tarpeelliseksi rakentaa omaa. Me keskitymme tarjoamaan monipuolisia ja helposti ostettavia paketteja, joilla oman hiilijalanjäljen tarkan analyysin sijaan keskitytään sen vähentämiseen. Tässä muutama hyvä laskuri: https://co2.myclimate.org/en/offset_further_emissions https://elamantapatesti.sitra.fi
 • Mitä ihan konkreettisesti ostan?
  Kompensoimalla kauttamme ostat sitoumuksen, että tuemme valittua Gold Standard -sertifioitua projektia siten, että päästövähennys vastaa sinulle ilmoittamaamme tonnimäärää.
 • Miksi kompensoitu tonni on täällä halvempi kuin monessa muussa paikassa?
  Kompensaation hinta riippuu siitä, mitä rahalla tehdään. Esimerkiksi EU:n päästökauppajärjestelmässä päästötonnilla on tietty markkinahinta, joka perustuu länsimaisten toimijoiden maksukykyyn. Me tuemme kehittyvissä maissa toteutettuja projekteja, joissa vastaavan hiilidioksidipäästöjä vähentävän vaikutuksen voi saada aikaan edullisemmin.
 • Voinko luottaa, että päästöt todella vähenevät?"
  Tänä totuudenjälkeisenä aikana me uskomme, että tarkasti valitut Gold Standard -sertifioidut projektit ovat luotettava tapa kompensoida hiilidioksidipäästöjä. Tuemme sertifioituja projekteja siten, että kompensoitu hiilidioksidin määrä vastaa verkkokauppamme tuotteiden ilmoitettuja kompensointimääriä.
 • Eikö päästöjä pitäisi vähentää ensin Suomessa?
  Ilmaston kannalta tonni hiilidioksidia on tonni hiilidioksidia riippumatta siitä, missä päin maailmaa sen pääsy ilmakehään estetään.
 • Miksi kompensoisin juuri tätä kautta?
  Voit toki kohdistaa tukesi muutakin kautta – tärkeintä on, että toimit. Meidän missiomme on etsiä kustannustehokkaimpia tapoja vähentää hiilidioksidipäästöjä.
bottom of page